Serieus nemen

Serieus nemen
18 februari 2019 Reacties uitgeschakeld voor Serieus nemen Bloggen, Caro Deelt ..., Inspiratie, Peer Support Caro(lien) Jansen

Vandaag had ik een eindgesprek voor het leertraject ervaringsdeskundigheid.

In dat onderdeel van mijn portfolio kan je lezen dat het eigenlijk niet de bedoeling was om die laatste fase te doen. Ik zou ten slotte niet meer in dienst van Lister zijn, gedurende die periode.

Tijdens het gesprek wat ik had, kreeg ik veel waardering en respect van mijn gesprekspartners Martijn Kole en Joop Kools.

Het was namelijk niet makkelijk, de weg naar dit afrondende gesprek.

We spraken over het leertraject, de bijdrage daarvan tot mijn leven en ook het toekomstbeeld.

1 ding blijft bij mij hangen (wel meer dingen hoor) en dat ging over het feit dat ik zo doorgezet heb, ik vertelde al eerder over het ‘serieus nemen’.

Ik heb gedurende het gehele traject het traject serieus genomen, omdat ik voelde dat het zou bijdragen aan mijn (leer/herstel)proces en daarmee gaf ik ook aan dat ik mijzelf en dat proces serieus nam. Doordat dat zo was, begonnen mijn mede-trajecters en mijn docenten mij ook serieus te nemen. Ze gaven op hun beurt ook waarde aan mijn aanwezigheid tijdens het traject.

Toen ik onzeker was over het vervolg naar de 3e fase, zette mijn mede-trajecters mij aan om door te zetten en de 3e fase ook te gaan doen. Hier kreeg ik een instemmend antwoord op: ik mocht inderdaad meedoen.

Op de terugweg in de auto, zat ik over het hele serieus nemen na te denken. Het gaat om betrokkenheid, over met je hart iets voelen, willen en doen. Het raakt ook de systemen aan, je plek innemen, je senang voelen met wie en wat je bent en wat je droomt.

Ook de mindset is belangrijk geweest in het hele proces, ondanks in de eerste instantie het bewustzijn niet daar was. Het gevoel dat ik dit moest doen, omdat het mij uiteindelijk wat zou gaan opleveren, dat was van het moment dat ik van dit leertraject hoorde, aanwezig en dat heeft gedurende dit 13-maanden-durende avontuur mij steeds gegeven.

Wat ik nu ook van dit gesprek en deze ervaring meeneem is dat als ik betrokken raak met mijn hart, geraakt wordt in al mijn systemen, ik mezelf serieus neem en het proces (welk proces dan ook), dat ik de kracht, de invloed heb om anderen daarin mee te nemen, dat ze zien/merken dat ik dat doe en dat ze dat zelf ook gaan geloven.

Als ik mijzelf niet serieus neem of in mezelf geloof of het proces niet serieus neem, waarom zouden anderen dat dan gaan doen?

Waardevolle les, dank je Martijn en Joop, voor mijn eindgesprek. Het is tijd dat mensen mij mogen ontmoeten om alles wat ik ben en doe.

Mijn naam is Caro(lien) Jansen en ik neem mezelf serieus!